Bir zamanlar Siverek’te vazgeçilmez
olan, ilçeye özgü yöresel ürünlere rağbet devam ediyor. Ancak ürünlerin
üretiminin azalmasından dolayı bazı dönemlerde bu ürünleri bulmakta zorluk
çekiliyor. 1990’lı yıllarda bağ bozumu dönemlerinde ilçenin her mahallesinde
kurulan ve büyük kazanlarda (Kerge) kaynatılan üzüm suyunun bulamaç haline
getirilip, bu bulamaçtan kesme, kırma, cevizli sucuk ile bez çarşaflara serilen
bulamaçla pestil elde ediliyordu. İlçe merkezinde bulunan bağların ve bağ
bozumu geleneğinin yok olmaya yüz tutması kesme, kırma, cevizli sucuk ve
pestilin büyük ölçüde azalmasına sebep oldu.
Ürünlerin ilçe merkezinde üretimi her ne kadar azalmış olsa da, ilçeye
bağlı bazı köylerde devam etmesi ürünlerin tamamen yok olmasının önüne geçiyor.
Üzüm ve üzüm ürünlerinin yanında köylerden ilçe merkezine getirilen ve ilçe
halkının vazgeçilmezleri arasında Taze Köy Peyniri, Köy Yoğurdu, Köy Yumurtası,
Sade Yağ, Nar Ekşisi, Kuru İncir, Kuru Sebze (Patlıcan, domates, bamya, biber),
Karacadağ Pirinci, Dut pekmezi ve son zamanlarda ilçeye bağlı bazı köylerde arı
yetiştiriciliğinin devlet tarafından desteklenmesi ile Bal bulunuyor.